Téma ismertetése

 • 1
  Csak 1 stílus megjelenítése

  Szabadszöveges metaadatkeresőSzabadszöveges metaadatkeresőoktatóvideó

  A metaadat lekérdezők a rendszerben tárolt adatokhoz kapcsolódó alapvető jellemzőkről (pl.: adatgazda, mértékegység, időszak) adnak tájékoztatást.


 • 2
  Csak 2 stílus megjelenítése

  Idősoros elemzőIdősoros elemzőoktatóvideó

  Az alkalmazás segítségével a felhasználónak lehetősége van egyes gazdasági- és társadalmi folyamatok, a műszaki infrastruktúra alakulása és térbeli elhelyezkedése, valamint az önkormányzatok költségvetésével kapcsolatos témakörökben előre elkészített két mutató kiválasztása után ezek egyszerre történő elemzésének végrehajtására, regionális-, megyei-, kistérségi vagy települési területi szinten. A vizsgálat során a statisztikai egységekre vonatkozóan a felhasználó megadhat területi szűkítő feltételeket, azaz kiválaszthatja a vizsgálandó szűkebb területi egységet.
  Az elemzés eredményeként kartogram és diagram állítható elő, valamint lehetőség van adott évekre vonatkozóan statikus és dinamikus idősoros elemzések (animáció) végrehajtására is.

  A végtermékek megjelenítése testre szabható mind a színek, mint a tematikus osztályok (intervallumok) szélessége tekintetében. Az alkalmazás különlegessége az évenkénti változás nyomon követését szolgáló animáció, mely az évek automatikus léptetésével látványos módon szemlélteti a változásokat.


 • 3
  Csak 3 stílus megjelenítése

  EurostatEurostatoktatóvideó

  Az alkalmazás lehetőséget nyújt az Eurostat adatbázis területfejlesztés szempontjából leginkább releváns adatainak böngészésére és letöltésére. A kiválasztott adatok egy lépésben, mennyiségi korlátozás nélkül tölthetők le a kívánt NUTS területi szintek vonatkozásában. A letöltött adatok felhasználhatóak egyedi elemzések, jelentések és kimutatások készítéséhez.


 • 4
  Csak 4 stílus megjelenítése

  RemekREMEK - regionális, megyei, kistérségi és települési helyzetképekoktatóvideó

  Az alkalmazás különböző területi szintekre vonatkozóan biztosít társadalmi és gazdasági információkat bármely hazai régióról, megyéről, kistérségről és településről. Segítségével összetett paraméterek beállítása nélkül, előre definiált mutatók szerint hajthatók végre elemzések, melyek eredménye riportként PDF formátumban is lekérdezhető. A szemléletes bemutatást kartogramok és diagramok segítik.


 • 5
  Csak 5 stílus megjelenítése

  Kistérségi információs modulKistérségi információs moduloktatóvideó

  Egy település nevének ismeretében az alkalmazás megadja az ezt magában foglaló kistérség nevét, amelyre így lekérdezhetők az adott kistérségre vonatkozó alapinformációk (települések, elhelyezkedés), valamint a fejlesztési szervezetekre (többcélú társulás, munkaszervezet) és a tervellátásra vonatkozó adatok.


 • 6
  Csak 6 stílus megjelenítése

  Intézmények illetékességeIntézmények illetékességeoktatóvideó

  Egy adott településre lekérdezhető az intézmények típusa szerinti központ székhelye, valamint információ kapható a település és az illetékességi központ távolságáról, ill. az eljutási időről. Az intézményi központok és az adott település földrajzi helyzetét, egymáshoz viszonyított elhelyezkedését az alkalmazás térképen ábrázolja. Egy intézmény megnevezését és székhelyét megadva a felhasználó térképi és szöveges információkat kap az illetékességi terület földrajzi elhelyezkedésről és a benne foglalt településekről.


 • 7
  Csak 7 stílus megjelenítése

  Országos rendezési tervkateszterOrszágos rendezési tervkataszteroktatóvideó

  A tervkataszter célja a településrendezési tervek országos ellátottságának nyomonkövetése, valamint nyilvános, internetes információszolgáltatás a közigazgatási intézmények, az önkormányzatok és valamennyi érdeklődő szakember számára.


Naptár kihagyása

Naptár

V H K Sze Cs P Szo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    

Eseménykulcs