5 Megjelenítés definiálása

A megjelenítés definiálásakor a megjelenítési mód és amennyiben szükséges kartogram tulajdonságok is megadhatóak. Tekintettel arra, hogy a megjelenítési módok esetében mutatótól és a választott területi egységtől függően megyei, kistérségi vagy akár települési megjelenítés is választható, fontos kiemelni, hogy területi értelemben a megjelenítési mód tartalmi változást is hozhat. Tehát a megjelenítési definiálásakor nem csupán színek (ez is csak a kartogram esetén paraméterezhető), hanem a választott statisztikai mutató adott időintervallumra és területi egységre vetített további, a jogállás, idősor, vagy a területegység megjelenítésbeli szempontból további szűkítése lehetséges.

Megjelenítési módok

A felhasználói felületen megjelenő, jelölőnégyzettel választható megjelenítési módok attól függnek, hogy milyen elemzési szint ill. területegység került kiválasztásra. Fontos megfigyelni, hogy a jelölőnégyzetek előtt „D” és „K” betűk utalnak a diagram ill. kartogramszerű megjelenítésre.

Megjelenítési módokMegjelenítési módok

Kartogram tulajdonságok

Amennyiben a megjelenítési módoknál kartogram került kiválasztásra, a „Kartogram tulajdonságok” paraméterezésével a lentebbi ábrán látható legördülő menü színsémái ill. az osztályok száma is beállítható.

Kartogram tulajdonságokKartogram tulajdonságok beállítása